Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2013.08.28. 15:45 ntwrk.blog

Baloldali miniszterelnök-jelöltek pár(t)harca Facebook-on - Dönthetnek a számítógépes like-ok?

Címkék: politika facebook like bajnai mesterházy mszp vs együtt

Összecsaptak a hullámok a baloldali ellenzék feje felett, mióta Bajnai Gordon előző hét pénteken bejelentette javaslatát, miszerint az MSZP és az Együtt-PM közös miniszterelnök-jelöltjéről az országos reprezentatív közvélemény-kutatások adatai alapján kellene dönteni. A felvetésre az MSZP úgy reagált, hogy a közvélemény-kutatások adatainak felhasználása helyett előválasztásokat kellene tartani, amelyben a választópolgárok maguk dönthetnék el, hogy kit jelölnének miniszterelnök-jelöltnek. A felek a vitás kérdés eldöntéséről ma délután fog tárgyalni az MSZP. Mesterházy Attila egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy a kérdésben nem a közvélemény-kutatási adatoknak, vagy a „számítógépes like-oknak”, hanem a választópolgárok kell döntenie. Vajon tényleg nem számítanak a like-ok az eredményben? Erre próbálunk választ keresni a ebben cikkben!

Screen Shot 2013-08-28 at 3.50.21 PM.png

Az online népszerűség vizsgálatához a két potenciális miniszterelnök-jelölt hivatalos Facebook oldalain a hozzászólok aktivitását néztük meg az elmúlt egy hetes időszakban, amely során kirobbant a konfliktus a két  párt között. Már a rajongói oldalak legszembetűnőbb statisztikája, a like-ok száma alapján is látszódnak a különbségek. Bajnai Gordon majdhogynem dupla annyi like-kal rendelkezik mint Mesterházy Attila, az előbbi 63 304, utóbbi 39 140 felhasználó like-kal rendelkezik. Az elmúlt egy hét adatait nézve Bajnai oldalán összesen 9 631 ember beszélt, kommentelt, like-olt posztokat, Mesterházy oldalán ez a szám összesen 8 569.

vitaelet_like.png

Az első ábrán Mesterházy és Bajnai oldalán napi bontásban az új like-ok számának alakulását láthatjuk az elmúlt egy hétben. Jól látható, hogy Bajnai bejelentése óta az MSZP elnökének népszerűsége növekedésnek, míg az Együtt-PM vezetőjének népszerűsége valamelyest csökkenésnek indult a relatíve magas kezdőpontról.

vitaelet_talk.png

Az oldalakon való felhasználó aktivitás változásáról szintén azt mondhatjuk, hogy a két Facebook oldalon az aktivitás közeledett egymáshoz. A vita kezdetétől Bajnai oldalán egyértelműen csökkent az aktivitás, míg Mesterházyhoz köthető aktivitás enyhén növekedésnek indult. Ennek az eredménye az lett, hogy a vizsgált időszak végére hasonló szinten stabilizálódott a felhasználó aktivitás mindkét politikusnál.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az elmúlt egy hét csökkenése ellenére az online térben Bajnai Gordon még mindig jóval népszerűbb, mint Mesterházy Attila, bár az utolsó egy hét adatait figyelembevéve látszik, hogy Mesterházy likejainak száma növekedésnek indult, és az oldalaikon való aktivitásban is összeért a két politikus. Vajon számításba veszik a felek az online népszerűséget is a mai tárgyaláson?

Félix Anikó, Tajti András

1 komment

2013.08.27. 17:22 ntwrk.blog

Termékfejlesztő/Product Ownert keresünk!

TERMÉKFEJLESZTŐT/PRODUCT OWNERT KERESÜNK

 SZÍNESÍTSD HÁLÓZATUNKAT!

 

A Maven Seven Hálózatkutató Zrt. pörgős csapata keresi legújabb tagját! Ha szeretnél a Margitszigeten dolgozni egy fiatal csapatban változatos feladatokon és jó vagy a problémamegoldásban, nálunk a helyed! Cégünk a hálózatkutatás terén elért tudományos eredményeket hasznosítja az üzleti életben a szervezetfejlesztéstől a gyógyszeriparon át egészen a média világáig.

A FirmNet Online (FNO) egy szervezetfejlesztési tanácsadók részére kifejlesztett webes eszköz, amely gyors és hatékony hálózatkutatási projektek lebonyolítását teszi lehetővé (részletek: www.firmnetonline.com). A FirmNet Online „gazdáját” keressük, aki fejleszti és menedzseli az eszközt, a módszertant és  az FNO-t használó tanácsadó közösséget

 

Mi vár rád?

  • FNO nemzetközi képzés tananyagainak, módszertanának a kidolgozása (e-learning, video, online seminar, etc.)
  • FNO módszertan fejlesztése (újabb kutatási eredmények keresése, összegzése, beépítése)
  • FNO képzések megtartása (eleinte asszisztensként, későbbiekben önállóan)
  • Módszertani és szakmai támogatás FNO projektek mellé tanácsadók részére
  • FNO esettanulmányok gyűjtése, kezelése, megosztása a közösséggel.

 

Jelentkezz, ha az alábbiak jellemzőek rád:

 

  • Min. 1-2 éves releváns munkatapasztalat (szervezetfejlesztés, kutatás, képzés, tanácsadás)
  • Gyorsan képes vagy elmélyülni egy új szakterületben. Megérteni és összefoglalni a lényeget nagymennyiségű, új információk alapján.
  • Kreatív és proaktív vagy
  • Jól fogalmazol írásban és jól kommunikálsz
  • Magabiztos angol nyelvtudás írásban és szóban (Nemzetközi partnerekkel való kommunikáció miatt lényeges)
  • Nyitott szemmel jársz a nagy internetes világban

 

GYIK

 

Jelentkezzek, ha most még iskolába járok?

Ha idén diplomáztál és van legalább egy év munkatapasztalatod, igen.

 Tényleg fontos az angol nyelvtudás?

Igen. Munkáink egyre nagyobb része nemzetközi partnereken keresztül történik, ezért velük folyamatosan kell szóban és írásban is kommunikálni. Valamint az oktatási anyagok nyelve is angol.

Napközbeni kikapcsolódás?

A)      Csocsó a csapattal

B)      Kávé a Duna parton

C)      Mókuslesés...

Reggeli kávé van?
Nespresso. What else? :)

Mit ajánlunk?

  • Fiatalos csapat
  • Kiváló munkakörnyezet: Dolgoztál már hotelben? Mi a szigeten vagyunk a Danubius Hotel épületében! :)
    Hétfői megbeszélések a parkban!
  • Nemzetközi partnerkapcsolatok
  • Szakmai fejlődési lehetőség,
  • Járhatsz biciklivel 

Küldd el önéletrajzodat és angol nyelvű motivációs leveledet a hr@maven7.com címre, még ma.

 

Jelentkezési határidő:

2013. szeptember 2.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása