Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2008.10.31. 09:28 ntwrk.blog

„Szomszéd a szomszédnak” vs. „Szavazó a szavazónak”

Címkék: obama amerikai elnökválasztás maccain neighbor to neighbor voter to voter

Mi mással folytatnánk mint az amerikai elnökválasztással...

Egy internetes fórum, a techPresident egyik blogbejegyzése szerint az Obama által futtatott „Szomszéd a szomszédnak” (Neighbor to Neighbor) kampány, amiról korábban már írtunk, eredményesebbnek bizonyul McCain „Szavazó a szavazónak” (Voter to Voter) elnevezésű törekvésénél.

A két kampányt összehasonlítva kísérteties hasonlóságokat vélhetünk felfedezni; alapvetően mindkét jelölt a szavazóbázis mozgósítására apellál, a cél, hogy támogatóik saját kapcsolati hálójuk tagjainak (szomszédok, ismerősök) telefonos, vagy személyes megkeresésével és meggyőzésével szélesítsék a tábort. Mindehhez az internetes kezelőfelület működtetésétől a híváslistákon át számos segítséget bocsátanak a szavazók rendelkezésére.

Az erőfeszítések eredményei pontosan nem becsülhetők fel, de az már most látszik, hogy Obama akciója sokkal jobban illeszkedik a világhálóba, mint McCain-é. A kampányok Google-keresései Obama esetében 479,000, míg McCain-nél csupán 325 találatot adnak. Ez pedig azt minden bizonnyal azt jelenti, hogy Obama kampányáról többet is beszélnek, ezáltal népszerűbbnek mondható. A kampányok iránt való érdeklődést és fogadtatásukat tükrözik továbbá a direkt az oldalakra mutató linkek száma (Obamáéra 475, McCain-ére mindössze 18).

Obama tehát azzal, hogy már korábban erőfeszítéseket kezdett tenni szavazótáborának online hálózatépítésére, a választások során nagy előnyhöz jutott. McCain lemaradása ebben stratégiai hibaként könyvelhető el.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr96741860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.