Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2009.04.10. 16:09 ntwrk.blog

A Gyíkkirály Szigete hálózati szemmel

Címkék: hálózat kalandregény kaland játék kockázat gyíkkirály szigete lapozgatós húsevő fa

Olvasóink talán ismerik, vagy maguk is játszottak régebben lapozgatós kalandregényekkel. Kockadobással alakítjuk ki karakterünk ügyességét, életerejét és szerencséjét, majd döntéseink alapján egyik pontról a másik pontra kell lapoznunk (pl. attól függően, hogy balra megyünk a játékban, vagy jobbra, vagy megküzdünk-e az ellenféllel vagy elmenekülünk). Az egyik ilyen könyv A Gyíkkirály Szigete. Itt kalandorként egy szigetre érkezünk, hogy legyőzzük a gonosz Gyíkkirályt, és oda vezető utunk során egy sor ellenséggel, csapdával és akadállyal kell szembesülnünk. Az 1-es ponttól a 400-as pontig általában 1-3 lehetőség közül választhatunk.
Az egyes pontokból elérhető más pontok ábrázolásával felrajzolható a könyv összes lehetséges útvonalának hálózata, és ezt mutatjuk itt be Olvasóinknak. Mivel a teljes hálózat igen nagy, ezért az itt látható képen csak egy kis részlete látható, a teljes hálózat megtekintéséhez kattintson a képre.


 

 

 

 

 

 

 

Kalandunk során balszerencsénknek vagy rossz döntéseinknek köszönhetően olyan pontra kerülhetünk, mely közli velünk, hogy meghaltunk, és kalandunknak vége. Ebben a könyvben összesen 8 ilyen alkalom van (persze csata közben sokkal több alkalmunk van meghalni). Balszerencsénk 2 esetben ölhet meg: ha elbódít a húsevő fa, majd megesz, illetve ha halálra mar egy kígyó. Rossz döntéseink 4 esetben vezethetnek a halálunkhoz: ha megpróbáljuk felgyújtani a fejvadászok házát és megölnek érte, ha egy fa odvába bújunk de a fejvadászok megtalálnak, illetve két esetben akkor, ha a Gyíkkirály megölése után nem öljük meg azonnal az őt irányító, az Alien sorozat arckeresőjére emlékeztető parazitát, így az agyunkba fúródik és átveszi az irányítást. Végül pedig erkölcsi tanítást is találhatunk, ugyanis akkor is halál a büntetésünk, ha megtámadjuk a vén sámánt, vagy cserbenhagyjuk barátunkat, aki épp az óriásrákkal küzd, és így elsüllyedünk a futóhomokban.

A hálózatban gyakran látunk olyan elágazódást, ahol az út szétválik, és csak jóval később ér össze. Itt gyakran azt döntjük el, hogy melyik irányba haladjunk tovább, és ezáltal különböző események következnek. Nézzük meg az alábbi részletet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bal szélső ponton eldönthetjük, hogy a fejvadászok falva felé indulunk tovább (fenti rész), vagy elkerüljük a falvat (lenti rész). Előbbi választásunk esetén bizonyos döntések oda vezetnek, hogy meg kell küzdenünk a fejvadászok törzsfőnökével vagy 3 fejvadásszal, akik mind megölhetnek, de ezenkívül két másik esetben is meghalhatunk (ezek a külső, elkülönített pontok), a korábban ismertetett módon. Ha viszont elkerüljük a falvat, akkor pigmeusokkal találkozunk, akikkel megpróbálhatunk beszélni, de ha ez nem sikerül, akkor dárdákkal dobálnak meg, vagy pedig meg kell küzdenünk egyikükkel (piros pont).

Akár így döntünk, akár úgy, előbb vagy utóbb elérünk a mocsárhoz (jobb szélső pont), ahol újabb szörnyű teremtményekkel küzdhetünk meg, mint amilyen a Viziszörny, az Óriásdarázs, az Iszapszívó, a Borotvafogú vagy a Barlangi Nő.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr101057989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onopapa 2009.05.20. 13:46:47

Jó az írás, de mi a lényeg? Mi okból készült az írás, mit is akar közölni?