Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2012.06.06. 11:33 ntwrk.blog

Megszűnik- e az Euro?

 Az Eurozóna-krízis tetőpontjához közelítve a Swarm Creativity blog az általános nézőpontokra volt kíváncsi arra vonatkozóan, hogy mi a netet használó közösségek vélekedése az Euro jövőjéről. A Weben, a blogszférában és a Twitteren is pezsgő téma az Euro túlélése, illetve megszűnése.

A blog megkérdezte a laikusokat (blog oldalakon keresztül), a szakértőket (hírportálokon keresztül) és a felhasználókat ( Twiiteren keresztül) egyaránt, hogy mi a véleményük a válság kimeneteléről.

A felmérésből kiderült, hogy a laikusok és szakértők körében, ha csak egy hajszállal is, de azok vezetnek, akik szerint az Euro túléli a válságot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az internetes tömegfelhasználók véleményét a Twitteren keresztül mérte a portál. Ebben a közegben, az előző csoporttal ellentétben az általános vélekedés az, hogy az Euro elbukik. A vélemények itt 67%-33%-os megoszlást mutattak a bukás javára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor most kinek kellene hinnünk? A tömeg véleménye gyakran ingatag, és sokszor megbízhatatlan elképzelésekbe csap át, míg általában elmondható, hogy az érintetteknek nagyobb rálátása van a problémára, és a végkifejlet megítélésben is hatékonyabbak.

További szakértői véleményként a Wikipédia oldalak linkhálózatát is megvizsgálta a portál két különböző algoritmus szerint, amelyből kiderült, hogy az európai gazdaság mellett, a görög- és portugál gazdaság, Frankfurt, az Európai Központi Bank és Angela Merkel is meghatározó faktorként szerepel a kérdésben.

 

Forrás: http://swarmcreativity.tumblr.com/post/13421778493/will-the-euro-break-up

Szólj hozzá!

2012.06.06. 09:32 ntwrk.blog

A betegségek felfedezésében segít a sejten belüli fehérje hálózatok feltérképezése

Hogyan kapcsolódnak össze a sejtek és a fehérjék egy sűrű hálózatot alkotva? Az egyik legfontosabb feladat ennek a hálózatnak a feltérképezése, hogy megértsük az emberi betegségek kialakulását.

Barabási Albert-László úgy véli, hogy egy újfajta tudományra van szükségünk – hálózati orvostudomány –, amely a betegségek mechanizmusát segít megérteni, és emellett minden szempontból hatással lenne az egészségügyi ellátásra.

Azzal, hogy a hálózat a sejten belüli fehérjék kölcsönhatásait segít feltérképezni, Barabási Albert-László azt reméli, hogy ezzel az eljárással, sokkal jobban nyomon követhetővé válnának a betegségek terjedési útvonalai.

 

A teljes előadás megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.tedmed.com/talks/show?id=7282

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása