Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2015.06.08. 10:09 ntwrk.blog

2,3 Millió Dolláros Befektetést Kapott a Maven7 a Hálózattudomány Üzleti Életben Való Népszerűsítéséhez

Címkék: blog hálózat befektetés perion hálózatkutatás maven7 primus capital

2015. június 8., Budapest - Boston

A hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacának kulcsszereplője, a Maven7 több mint 1.5 millió dolláros másodikkörös befektetést kapott a Perion Kockázati Tőkealap-kezelőtől. A beruházás célja a Maven7 termékeinek újabb piacokra vitele és további fejlesztése.

"Ezzel a befektetéssel ismét hatalmas lökést kap eddigi sikeres termékeink nemzetközi értékesítése. A sikeres észak- és dél-amerikai piacra jutást követően további ügyfelek és partnerek megszerzésén dolgozunk, illetve további piacokat is nyitunk, és legújabb termékeinket is egyre több piacon vezetjük be." – mondta Ruppert Péter, a Maven7 társalapítója és vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk a Perionnal való együttműködésre és izgatottan várjuk, hogy valóra válthassuk a terveinket. Célunk, hogy egyre több olyan hatékony eszközt adjunk ügyfeleink kezébe, amelyekkel gyorsan és mélyen érthetik meg a nekik fontos komplex hálózatok működését, hogy ebből konkrét anyagi előnyt kovácsoljanak" – tette hozzá Vicsek András, kutatási igazgató és társalapító.

Az újabb befektetés mögött a Maven7 dinamikus növekedésébe vetett hit áll. A Perion látja a vállalkozásban a potenciált arra, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő sikereket elérve több millió dolláros társasággá váljon. "A Maven7-be a hálózattudomány legújabb eredményeinek kiterjesztése, azok üzleti életben történő azonnali felhasználhatósága terén mutatott erősségei, valamint az eddigi meggyőző eredményei miatt fektettünk. A Maven7 különleges szerepet játszik az üzleti intelligencia, a big data- és a közösségelemzés megoldásainak ötvözésében, ezért kíváncsian várom, mit hoz a jövő." – fejtette ki Vitán Gábor, a Perion vezérigazgatója.

A Maven7 stratégiai vezetők számára teszi lehetővé a lehető leghatékonyabb döntéshozatalt a hálózattudomány üzleti alkalmazásával. Big data-elemzési projektjei mellett a Maven7 OrgMapper nevű termékcsaládjával HR-szakembereket támogat szervezeti hálózatkutatással, a Diktio Labs-el pedig marketingeseket segít online közösség- és véleményvezér-feltérképezéssel.

A Maven7 társalapítói között találhatjuk a hálózattudomány néhány kulcsfontosságú szereplőjét, mint pl. Barabási Albert-Lászlót és Vicsek Tamást, akiken keresztül a budapesti-bostoni székhelyű cég közeli munkakapcsolatban áll a szakterület neves kutatóközpontjaival is.

A Maven7 első tengerentúli irodáját tavaly nyitotta meg Bostonban, és már kiemelkedő ügyfélkörrel rendelkezik az európai, valamint a latin- és észak-amerikai piacokon.

A Maven7 2014-ben több mint 750,000 dollárnyi befektetést kapott a Primus Capital-től, mellyel jelenleg több mint 2,3 millió dollárra rúg a cégbe fektetett teljes összeg.

 

A Perionról

A Perion a Venturio Csoport tagja, befektetéseit az EU JEREMIE programja támogatja. Célja, hogy a 2015-ben befejeződő befektetési periódusának végéig 16 millió dollárt fektessen ígéretes hazai vállalkozásokba, befektetései között kiemelt szerepet szánva az IT szektornak. A Maven7 a negyedik cég a kockázati tőkealap-kezelő befektetési portfóliójában.

A Maven7-ről

A Maven7 az üzleti döntéshozókat segíti az által, hogy nagy mennyiségű, nehezen értelmezhető adatokat elsősorban hálózatos megközelítéssel, döntéstámogatásra közvetlenül alkalmas tudássá alakít át. A vállalat a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira alapuló saját fejlesztésű eszközeivel, az OrgMapperrel és a Diktio Labsszel végez elemzéseket a szervezetfejlesztésben, gyógyszeriparban, médiában és még számos más területen.

A Diktio Labs-ről

A Diktio Labs teljesen új szintre emeli a marketinget: a célozhatóság és hatékonyság javításával lehetővé teszi, hogy már a kampány indulása előtt ismertté váljanak azok, akik pozitívan fogadják majd az üzeneteket, illetve akik befolyásuk által jóval nagyobb közönséget tudnak megszólítani. A Diktio Labs nem csak közvetlenül végfelhasználókkal, de marketing ügynökségekkel és tanácsadókkal is együttműködik, hogy technológiájával minél több integrált kampányhoz járulhasson hozzá.

Az OrgMapperről

Az OrgMapper egy egyszerűen használható, felhőalapú szoftver, amit különböző szervezeti kapcsolatok összegyűjtésére, mérésére és vizualizációjára fejlesztettek. A szervezeti hálózatkutatás módszertanának használatával képes feltérképezni a szervezeti folyamatok emberi oldalát: felfedi a rejtett munkatársi hálózatokat, a kritikus kapcsolódási pontokat, valamint az osztály- és hierarchiaszintű kapcsolatokat. Képes felismerni az információáramlás gátjait, továbbá azonosítja azokat a munkatársakat, akik osztályokat és termékeket kötnek össze, vagy nagy befolyással bírnak kollégáik körében.

A Primus Capital-ről

A Primus által menedzselt III. Kockázati Tőkealap 2010-ben indult 6,2 milliárd Ft alaptőkével. Jelenleg 14 aktív portfóliócéggel rendelkezik, melyekben közös, hogy innovatív technológiákra épülnek és a nemzetközi piacra értékesítenek. A Maven7 a Primus által rendelkezésre bocsátott tőkéből és szakértelemből jelentős értéknövekedést ért el az elmúlt időszakban.

 

Médiakapcsolat:

Kálmán Dávid

Szenior elemző, Perion

Telefon: +36 20 239 0914

Email: kalmand@perion.hu

   

Blau Zsuzsanna

Marketing és kommunikációs vezető, Maven7

Telefon: +36 30 210 4830

Email: zsuzsanna.blau@maven7.com

6 komment

süti beállítások módosítása