Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2009.02.23. 12:29 ntwrk.blog

Ötös lottó: játsszunk a számokkal!

Címkék: hálózat lottó

Ismét el kell keserítenünk a szerencsejáték-függőket és a sokmilliós (milliárdos!) főnyereményt hajszolókat: nincs biztos recept a lottó ötös megjátszására.

Az ötös lottó eddigi nyerőszámainak együtt járásait kutatva csupán annyit mondhatunk: a főnyereményhez szükséges ötös számkombináció megtippelése valóban nem több mint játék a számokkal.
A kihúzott nyerőszámokat 1957-ig visszamenőleg vizsgáltuk: a leggyakrabban a 29-es és a 75-ös, a legritkábban a 63-as szám került ki a gömbből. Legtöbbször együtt a 13-as – 75-ös számpáros, és a 21-26-71-es hármas fordult elő.
Végül egyetlen 5-ös kombinációt találtunk, amely a hosszú évek alatt kétszer is a főnyereményt jelentette:
 
 
Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a számkombinációk előfordulása olyan ritka, hogy nincs szignifikáns különbség a gyakoriságukra nézve.
A nyerőszámokat előre megtippelni reménytelen vállalkozás, hacsak nem azt próbáljuk kitalálni, mely számsorral kell játszanunk ahhoz, hogy a lehető legnagyobb nyereményt zsebeljük be. Erre vonatkozó adatokat azonban nem hoznak nyilvánosságra…

Mindezek fényében tehát továbbra sem jelenthetjük ki, hogy egyik vagy másik számkombinációnak kisebb vagy nagyobb esélye lenne a nyerőszámok közé kerülésre. Az ötös lottó szabályainak értelmében ugyanis hétről hétre valamennyi ötös számhalmazt ugyanakkora valószínűséggel húznak ki, mint bármelyik másikat. Vagy mégsem…? Játéknak és agytornának mindenesetre kiváló.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr8960422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása