Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2008.08.29. 16:18 ntwrk.blog

Elektronikus zenei stílus hálózat

Az elektronikus zenét lehet szeretni vagy imádni. Lehet utálni, idegesítőnek titulálni vagy elutasítani. És meg lehet ismerni.


Az alábbi honlap az elektronikus zene számos stílusát térképezi fel, az irányzatok egymáshoz való kapcsolódásával, zenei betétekkel és leírásokkal, és lerántja a leplet az egy kalap alatt, tájékozatlanul csak „tücc-tücc”-nek nevezett stílusok sokszínűségéről, igényességéről, kreativitásáról. Az egyes zenei stílusokra kattintva (pl. house, trance, techno, breakbeat) kirajzolódik a kapcsolódó alkategóriák hálózata.

A zenére is igaz, hogy minden mindennel összefügg, és habár az elektronikus zene esetében az instrumentális elemek háttérbe szorulnak, óriási befolyását és kulturális létjogosultságát így sem lehet tagadni.
Kellemes böngészést!
 

Szólj hozzá!

2008.08.27. 14:02 ntwrk.blog

Szexualitás – hálózatos módszerekkel

Címkék: szex fertőzés

Manapság már nem csodálkozik el az ember, ha azt hallja milyen újabb érdekes területeket hódít meg magának a hálózatkutatás, mint elemzési módszer. És bár sok cikket olvastam már a témában, erre azért nem számítottam!

 

Az UCSD Antiviral Research Center munkatársai a partnerválasztási szokásokat próbálta feltérképezni. Vizsgálatukat arra a tényre hegyezték ki, hogy az ismerkedésekre választott helyszínek – szórakozóhelyek, klubok - milyen szereppel bírnak a nemi úton terjedő kellemetlenségek szempontjából.

Ezek körül a helyek körül létrejövő szexuális hálózatokban elemezték a nemi úton terjedő betegségek „útvonalát”, méghozzá úgy, hogy a hagyományos vizsgálatoktól eltérően nem csak az emberek közötti kapcsolati vonalakat jelenítették meg a hálózatban, hanem belevették az elemzésbe a különböző - vizsgált - helyszíneket is. Az így kapott hálózatokat - itt persze elmélázik az ember, vajon hogyan nézhet ki a saját, és az ismerősei által kirajzolódó kapcsolati háló… - matematikai, majd szimulációs modellekkel elemezték, pontosabb képet kapva a megfertőződés esélyeiről az adott „csoportban”, így elérhetővé téve a veszélyeztetetteket, akiket ez által meg lehet óvni az esetleges betegségektől. És itt nem csak a rövidebb lefolyású betegségek „megúszásáról” van szó, hiszen ne felejtsük el, hogy az olyan végzetes betegség, mint az AIDS is nemi úton terjed.
Tehát egy újabb fegyver kerül a kezünkbe a hálózatkutatásnak köszönhetően, ha nem is a gyógyításra, de a megfékezésére mindenképpen! Mert ugye, ha rólam van szó, akkor inkább elkerülöm… van, aki másként gondolja?
 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása