Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2012.02.17. 10:05 ntwrk.blog

ATM lokáció

Címkék: budapest flickr bank twitter turista atm fapados

Most, hogy hamarosan elérkezik a fapados Kánaán Budapestre, egyre nagyobb számú fiatalokból álló turistacsoportokra számíthatunk. De merre járnak a városban? Tényleg a Budai várba mennek és Hősök terére? Valóban ismerik Budapest legjobb szórakozóhelyeit? Hol szoktak vacsorázni? Merrefelé laknak? Eheti bejegyzésünkben a Maven7 által végzett esettanulmány kerül bemutatásra, melynek segítségével választ kaphatunk többek között a fenti kérdésekre.
 
Megfelelő háttér információk és időparaméterek segítségével betekintést nyerhetünk a turisták mozgásterére például a fesztiválok ideje alatt. Ezeknek az információknak a turizmushoz, vagy konkrét fesztiválhoz kapcsolódó szolgáltatások optimalizálásában jelentős szerepe lehet.
Segítheti például:
  •  kapcsolódó szolgáltatások elhelyezésének optimalizációját 
  •  hirdetések elhelyezésének optimalizációját
  • transzfer járatok tervezésének optimalizációját.
 
Esettanulmányunkban Budapest V., VI. és VII. kerületében 2 bank automatáinak teljesítményét vizsgáltuk a Flickr területileg releváns adataival alátámasztva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A vizsgálat során kiderült, hogy az automaták elhelyezése sok esetben megfelelő, azonban teljesítményünk növelésére még számos lehetőség kínálkozna. A lenti képen látható elhelyezés is egy ilyen javaslat, mely jelentős pénzbevételi növekedést jelentene. Emellett, ahogy a hőtérkép négyzeteinek sötétebb árnyalata is jelzi, itt sokkal több turista fordul meg, így hirdetések kihelyezésére is ideális közlekedési pontként szolgálna.
A potenciális ügyfelek – jelen esetben turisták – mozgás-, és élettere egy olyan kérdés, melynek megválaszolása elengedhetetlen a hasonló jellegű optimalizációkhoz. Korábban a válaszok elsősorban kérdőíves felmérések, demográfiai, közlekedési adatok elemzéséből származtak. A Maven7 új, innovatív megközelítésként emelte be a közösségi médiát az információforrás szerepébe. Így, a kívánt célcsoport esetében a megfelelő közösségi média Flickr, twitter, stb. adatainak felhasználásával tökéletesíthető számos szolgáltatás. A felhasználási lehetőségeknek csupán a képzelet szab határt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr334123030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása