Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2009.06.02. 15:11 ntwrk.blog

Kis metró, nagy metró

A világ számos nagyvárosa rendelkezik többé-kevésbé kiterjedt metróhálózattal. A budapesti metró (beleértve a kisföldalattit) 1896-ban kezdte működését; 31,4 km hosszú, és 42 állomásból áll. Lényegesen nagyobb az 1974-ben induló szöuli földalatti vasúthálózat: 287 kilóméteres és összesen több mint 266 megállóból áll. Még ennél is nagyobb (369 km) New York metróhálózata, mely 1904 óta létezik, és 422 megállóból áll (átszállásra összekötött megállókat egybe számolva).

Neil Freeman oldalán a világ számos városának metróhálózatát mutatja be méretarányosan. Egyrészt azt láthatjuk, hogy Budapest metróhálózata méretét tekintve messze elmarad az olyan nagyvárosokétól, mint amilyen New York, London vagy Szöul. A hálózatok szerkezete is változó: sok helyen van egy belvárosi körmetró (pl. Moszkva, Chicago, Tokió), máshol ez hiányzik (San Francisco, Los Angeles, Delhi, Santiago).

Képünkön e méretarányos metróhálózatokból helyeztünk egymás mellé néhányat, köztük budapesti metrónkat és a hozzá hasonló méretű brüsszeli metróhálózatot, valamint néhány jóval nagyobbat is. Kattints a nagyobb képért (és a többi hálózatért).

Az összes hálózat pedig itt látható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr751159263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása