Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2012.03.12. 17:34 ntwrk.blog

A közösségi hálózatkutatás ismét a TOP piaci trendek között

Címkék: média közösség keresés piac trend like hálózatkutatás

Amint korábbi bejegyzésünkben is beszámoltunk róla, a Facebook forradalmasítva a közösségi kapcsolódásokat megismételte a Stanley Milgram (és Karinthy Frigyes) nevéhez fűződő Kicsi világ elméletet. A kutatás 720 millió aktív felhasználó adatain alapult, melynek eredményéből kiderült, ma már átlagosan csupán 4 lépés választ el minket egy, a Föld bármely más pontján élő személytől. Ez nagyon kevés, mégsem tűnik hihetetlennek. Ha a Facebook-ra országként tekintenénk, lakosság tekintetében csupán Kína és India utasítaná maga mögé.

A közösségi kapcsolódások következő szintre emeléséért szintén a Facebook tett lépéseket, melyben együttműködő partnere a Bing kereső. A folyamatban lévő kutatások adatbázisai ezúttal a Facebook felhasználók ismerősei által adott „like”-okkal egészültek ki. Ez a keresésben úgy nyilvánul meg, hogy a találati listában azok az oldalak, amelyek a felhasználó ismerőseitől like-okat kaptak, feljebb kerülnek. A keresőmotor-optimalizálás segítségével a kapott eredmények így egészen az egyéni felhasználókhoz vezethetőek vissza.  A számokra alapozott találati listáknál sokkal jobb, specifikusabb eredményeket kapnak így, mivel az emberi vélemények és érzelmek is befolyással bírnak a keresésre. A találati lista egyediségét és a személyre szabottságot pedig a felhasználók saját ismerősi köre biztosítja.

Mondhatjuk, hogy az összekapcsolódás ma már egyfajta életmód, a befolyás, összeköttetés kérdésköre pedig még fontosabb, mint korábban bármikor. Hiszen nem magányos lelkek vagyunk,  részesei vagyunk mások életének. – állítja Nicholas Christakis orvos és társadalom tudós.

A kapcsolatos lét ugyanakkor egyfajta trendként is értelmezhető, melynek adaptálásához nélkülözhetetlen a befolyásoló egyének (kulcsemberek) felismerése, valamint üzeneteik közlési módjának megfigyelése. A közösségi hálózatrendszerek kiváló lehetőséget biztosítanak fontos, közérdekű, vagy egyszerűen izgalmas információk, gondolatok, vélemények, stb. terjesztésére. Erejük is ebben rejlik, mely a személyes kapcsolatokon túl az üzleti világban egyaránt kamatoztatható. Egyszerű példa a holnapok kérdése. Feltehetően valamennyi szervezet, vállalkozás arra törekszik, hogy minél előbbre jusson a találati listákon. A keresőmotor-optimalizálás és a közösségi média ehhez jelentős támogatást adhat.

 

A 2012-es TOP piaci trendek itt érhetőek el. (4. The Connected World). 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr574312372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása