Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2012.05.14. 12:44 ntwrk.blog

Az vagy amit meg(v)eszel - Termékhálózat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti hálózatot a Maven7 munkatársai készítették az GfK és az Ipsos Product Media Index 2010-es adatbázisa alapján. A képen 25 és 35 év közötti budapesti, aktív kereső férfiak vásárlási hálózata látható. 

Két termék között akkor van kapcsolat, ha az adatbázisban szereplő 278 személyből legalább 10 fogyasztja egyszerre. A vonalak erőssége az együtt-vásárlások gyakoriságát mutatja, minél erősebb a kapcsolat két termék között, annál vastagabb az él két pont között. A pontok mérete a kapcsolatok számát jelöli.
 
Az ábrán elsősorban  pénzügyi szolgáltatások, autók és tejtermékek jelennek meg. A fiatal budapesti férfiak főleg pénzügyi szolgáltatásokat vesznek igénybe, jól látszik, ha valaki valamely  banknál vezet folyószámlát minden más szolgáltatást is helyben vesz igénybe.
 
A hálózat felső része jóval sűrűbb, az ott megjelenő termékeket gyakorlatilag mindenki fogyasztja, az alsóbb részeken kisebb bankok és ritkább autómárkák képviseltetik magukat.  Érdekes, hogy a válaszadó férfiak mennyire édeszájúak. Főleg olyan tejtermékek jelennek meg, melyek desszertként fogyaszthatóak (tejszeletek, túró rudik és joghurtok).
 
Az ábra várakozásainknak abból a szempontból megfelel, hogy a fővásárlók, akik  napi betevőt vásárolják (például kenyér, zöldség, hús és hentesárú) nem a 25-30 év közötti, aktív, kereső férfiak, hiszen ezek a termékek nem jelennek meg az ábrán.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr794507741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása