Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2012.06.26. 11:50 ntwrk.blog

Cikk a HVG Extrában - Együttműködés és versengés

Címkék: kommunikáció social network pszichológia network szociális hálózat hálózatkutatás vicsek maven7 együttmőködés hvg extra munkahelyi kommunikáció munkahelyi kapcsolatok

Egy friss nemzetközi felmérés szerint – amelyben 1500 vállalatot vizsgáltak meg - a tudásod miatt alkalmaznak, de a személyiséged dönti el, hogy mikor rúgnak ki.

„Nem vagyunk ugyanolyanok” klisékkel mentegetőzni felesleges, amikor a pozíciónkat akarjuk megvédeni. Az eltérő személyiségeket össze lehet hangolni, úgy, hogy mindenki megtarthatja az autonómiáját, és a helye is biztos marad a cégnél. Megoldás lehet, ha feltérképezik azokat a személyiségeket, akik fontosak a cég hatékony működésében, viszont habitusuk miatt nehéz velük együtt dolgozni. Van, amikor a fizikai távolság miatt működik nehezen egy részleg, ezért a szakembereket össze kell hozni egymással, hogy gyorsabban és problémamentesen folytatódjon a kommunikáció köztük, ezáltal a vállalat működése is zökkenőmentes lesz.

hvg-extra-pszichologia-2.png

 

Konfliktusok adódhatnak bármilyen cégnél, ezért fontos azt tudnunk, hogy egy szervezet is akkor hatékony, ha úgy működik, mint egy közösség, azaz akkor vagyunk hatékonyak, ha számunkra kielégítőek az emberi kapcsolataink és keressük az együttműködési lehetőségeket. A kölcsönös együttműködés tehát elhanyagolhatatlan.

Leadership-Communication.jpg

„A munkahelyi struktúra szempontjából nagyon fontosak a kölcsönös kapcsolatok, vagyis, hogy olyan emberek vegyenek körül, akiktől válaszokat kapok, s akik engem is kompetensnek tartanak.” – mondja Vicsek András a Maven Seven Hálózatkutató Zrt. kutatási igazgatója, pszichológus. A teljes cikk megtekinthető a HVG Extra legújabb számában, a Pszichológia #2 –ben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr244612046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása