Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2014.02.28. 13:29 ntwrk.blog

Íme az első, alakzatban repülni képes önálló drónok!

Címkék: kollektív mozgás vicsek tamás drónok autonóm drónok collmot repülő robotok quadkopterek

Társalapítónk és akadémiai vezetőnk, Vicsek Tamás ismét a neves tudományos magazin, a Nature hasábjaira került. Legújabb projektjének keretein belül kutatócsoportjával a madarakhoz hasonló alakzatokban repülni képes, autonóm drónokat fejlesztettek ki.

A Tamás koordinációja alatt futó, EU ERC által finanszírozott COLLMOT Robot Research (robotkutatási) Project egy ötéves program, mely a kollektív mozgás komplex szerkezetét és dinamikáját vizsgálja. A madarak (pl. galambok) viselkedésének megfigyelése alapján a magyar kutatók olyan, a kollektív mozgás szabályait követni képes, önszerveződő drónokat hoztak létre, melyek központi irányítás nélkül, GPS-nyomkövető és rádiójelek használatával képesek rajba rendeződni. A négyrotoros "quadrokoptereket" a maximális eredményhitelesség érdekében nyílt terepen tesztelték. "Arra a következtetésre jutottunk, hogy ha meg akarjuk érteni az állatok kollektív mozgásának alapvető mechanikáját, akkor robotokat kell építenünk - repülő robotokat", mondta Tamás.

A videón jól látható az is, hogy a magyar drónok szűk helyeken is képesek rendezetten áthaladni. Ilyen esetekben sem ütköznek egymásnak, hanem lebegve kivárják míg sorra kerülnek.

Szólj hozzá!

2014.02.25. 15:52 ntwrk.blog

Fejlesztőket keresünk!

Címkék: munka állás fejlesztő maven7

DreamJob.jpeg

Világhírű tudósok, fiatal tehetségek, inspiráló környezet Budapesten, a hálózatkutatás szülőföldjén.
Álmodoztál valaha arról, hogy a legújabb technológiai megoldásokon dolgozz, hogy valami újat és egyedit alkoss egy sokak számára szinte még ismeretlen, ám nemzetközileg is egyre inkább elismert és feltörekvő tudományos területen?

Ha szereted a startup cégek dinamikus működési stílusát és rajongsz a hálózatokért, akkor nálunk a helyed!
Mi büszkék vagyunk munkatársaink sokszínűségére, és úgy gondoljuk, minden új színfolt csak még érdekesebbé és szövevényesebbé teszi a mi saját hálózatunkat!

Ha égsz a vágytól, hogy valami újba vágd a billentyűzeted és felpörgesd az agytekervényeidet, kattints ide és fejtsd meg a rejtvényt, hogy jelentkezhess!

Szólj hozzá!

2014.02.21. 17:06 ntwrk.blog

A FirmNet Online mától OrgMapper lett

Címkék: SaaS OrgMapper FirmNet Online szervezetdiagnosztika hálózatelemző szoftver

Online szervezetdiagnosztikai eszközünk, a FirmNet Online név- és arculatváltáson ment keresztül, és mától hivatalosan is OrgMapper lett.

Az új név szerintünk jobban összpontosít a szoftverünk által nyújtott szolgáltatás esszenciájára, és egyetlen szóban fogalmazza meg azt a mögöttes módszertant, melyet termékünk a felhasználói számára elérhetővé tesz. 

Katt az orgmapper.com honlapjának megtekintéséhez.

Szólj hozzá!

2014.02.20. 15:41 ntwrk.blog

Hivatalos sajtóközlemény cégünk életének legújabb történéseiről...

Címkék: befektetés hálózatkutatás SaaS Startup Maven7 Maven Seven Primus Capital Bruckner Zoltán OrgMapper szervezeti diagnosztika

A Primus Capital a Maven7 növekedésébe fektet

Budapest – Boston
A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. több mint 170 millió forintot fektetett be, és ez által kisebbségi részesedést szerzett a Maven Seven Hálózatkutató Zrt.-ben (Maven7). A tőkebefektetés révén a négy éve működő, és a nemzetközi piacon is egyedülálló, hálózatkutatáson alapuló elemzéseket és szolgáltatásokat nyújtó hazai vállalkozás továbbfejleszti és a nyugat-európai, valamint tengerentúli piacokra viszi OrgMapper elnevezésű szoftverét, média- és gyógyszeripari hálózatelemzési szolgáltatásait, illetve megerősíti amerikai leányvállalatának értékesítési tevékenységeit.

A hálózatkutatás legújabb eredményeinek és innovációinak üzleti alkalmazásba ültetésével foglalkozó Maven7 alapító tagjai között olyan nemzetközileg elismert kutatók állnak, mint Barabási Albert-László (Northeastern és Harvard Egyetem) és Vicsek Tamás (Magyar Tudományos Akadémia, ELTE), akik méltán biztosítják a cég megalapozott tudományos hátterét.

A Maven7 az üzleti döntéshozókat segíti az által, hogy nagy mennyiségű, nehezen értelmezhető adatokat elsősorban hálózatos megközelítéssel, döntéstámogatásra közvetlenül alkalmas tudássá alakít át.

A vállalat saját fejlesztésű online Software as a Service (SaaS) platformja, az OrgMapper lehetővé teszi felhasználói számára, hogy a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanainak segítségével elemzéseket végezhessenek a szervezetfejlesztésben, gyógyszeriparban, médiában és még számos más területen.

A Maven7 a Primus Capital 10. befektetése. "Nemzetközi versenyképesség és végrehajtás hazai fizikusok és mérnökök tudására építve – ez a Maven7 és a Primus üzleti megközelítése is. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen gyorsan növekedő céggel és ilyen nagyszerű szakemberekkel dolgozhatunk a közös célok érdekében", tette hozzá Bruckner Zoltán, a Primus Capital befektetési igazgatója.

Szólj hozzá!

2014.02.14. 13:50 ntwrk.blog

Dübörög a kampány – az online térben is

  • Érdekel, hogyan alakul a politikai helyzetkép a Facebookon?
  • Szeretnéd megtudni, hogy melyik párt mekkora tényleges bázissal bír a közösségi médiában?
  • Vajon a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás, vagy a baloldali összefogás kinek hozott több aktív támogatót a Facebookon januárban?

Kutatásunkban ezekre a kérdésekre adunk választ egy új módszertan alapján, ahol a felhasználók tényleges online aktivitását vizsgáljuk!

Maven7 politikai elemzes.png

A diagram a pártok egyirányú Facebook támogató-számának 2014. januári ingadozásait ábrázolja különböző online és offline eseményekkel összevetve.

A teljes elemzés letöltése itt lehetséges.

Korábbi kutatásaink eredményei pedig az onlinepolitikaielemzes.hu oldalon olvashatók vissza. Kellemes böngészést!

Szólj hozzá!

2014.02.10. 13:12 ntwrk.blog

Kollégákat keresünk!

view_from_maven7_budapest_office_1392033929.jpg_560x431

Inspirálnak a kihívások, és szeretnél egy izgalmas cégnél, kreatív környezetben dolgozni?
Tetszik a fenti kép? Mert ez a kilátás vár majd margitszigeti irodánkból... :)

Olyan sikerre szomjazó, elszánt kollégákat keresünk, akik szenvedéllyel viseltetnek termékeink iránt, és akiknek egyaránt fontos a csapatmunka, valamint az egyéni elismerés.

Mi megkérdőjelezzük a hagyományos bölcsességet, és hisszük, hogy nincs lehetetlen. És te?

Betöltésre váró pozícióink az alábbi oldalon érhetőek el.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása