Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2008.09.20. 18:57 ntwrk.blog

Mindenki hozzon még egy embert!

Címkék: kampány politika obama

Úgy tűnik, hogy Obama követi a hazai politikai kampányokat és bár némi késéssel, de az itthon már alkalmazott, a kapcsolati hálózat hatékonyságára építő eszközhöz nyúl. A 2002-es választások során a két forduló között hirdetett Fidesz szlogenre ("Mindenki menjen el szavazni, s hozzon magával még egy embert!") illetve az 56’-os forradalom leverése utáni kommunista vezető, Marosán György által írt Tanú című könyvének egyik gondolatmenetére ("Mozgósítani kell minden erőt. Legyen ott minden kommunista, és hozzon magával egy embert. Ha hatvanezer párttaggal számolok, az már 120 ezer ember!"), láthatólag felfigyelt a demokrata elnökjelölt, hiszen hasonló akcióba kezdett.
 

 

A „Szomszéd a Szomszédnak” kampányeszköz lényege, hogy megpróbálja mozgósítani, illetve bevonni Obama szavazóbázisát, hogy a választás során szomszédjaikkal folytassanak eszmecserét a kampányban felmerülő fontosabb témákról és győzzék meg őket, hogy amerikáért senki más nem tud többet tenni, mint Obama. A demokrata szavazók hálózata így megsokszorozódhat… Hogy megkönnyítsék az önkéntes kampánycsapat munkáját, az alábbiakat bocsájtják a rendelkezésükre:


• Lista a környékükön lakó szavazókról, akiket el akarnak érni
• Forgatókönyv, amit használhatnak a beszélgetés során
• Szórólap, amit szét lehet osztani
• Egyszerű kezelőfelület, ahová jelenthetik erőfeszítéseik eredményét
• Támogatás és képzés a felmerülő kérdések esetén


Elképzelhető, hogy a 2002 kampány "Mindenki menjen el szavazni, s hozzon magával még egy embert!" sikerességéről még nem készített hatástanulmányt Obama kampánystábja…
 

Forrás: Complexity and Social Networks Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr46673141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása