Információ, sajtókapcsolat:

Blau Zsuzsanna
marketing kommunikációs vezető
zsuzsanna.blau@maven7.com
+36 30 210 4830

Friss topikok

Twitter

Kövess minket a Facebookon is!

Hálózatokhoz, hálózatkutatáshoz kapcsolódó információk, tanulmányok.

2013.10.15. 11:19 ntwrk.blog

Politikamentes övezet - Wikipedia, az objektív közösség?

Címkék: politika hálózat wikipedia közösségi média bejósolhatóság

A magyar politika közösségi média jelenlétét bemutató sorozatunkban bebizonyosodott, hogy @dajcstomi az egyetlen Twitteren aktív politikus hazánkban, a baloldal hatalmas kesze-kusza hálózatba tagozódik a Facebook oldalak alapján, és a Jobbik csak egy lépésre van Álmos Vezértől vagy Petőfitől.

Legújabb cikkünkben a Wikipédia politikai tartalmú oldalait vettük górcső alá. A tudományos világ Wikipédia lázban ég - bejósolhatóság, big data, publikus források, és így tovább. Bomba mód robbantak az utóbbi hónapok Wikipédia adatokra épülő cikkei – mozifilmek bevételeit jósolták be Kertész Jánosék, a német és az iráni választások eredményeit jelezték előre Taha Yasseriék látogatottsági adatok alapján.

Kíváncsiak voltunk, hogy a magyar Wikipédia hozza-e ugyanazokat a mintázatokat, mint a nagyvilágé, ezért politikai témájú oldalakkal kezdtük az elemzésünket. Első szárnypróbálgatásunk során nem akartunk a jól bevált egyedi vizitorok számára idősorokat illeszetni, inkább az oldalak közötti kapcsolatokat ragadtuk meg hálózatokkal. Látható-e valamilyen felhasználói viselkedés az oldalak szerkesztőit vizsgálva? Vajon mennyire mások szerkesztik Orbán Viktor hivatalos oldalát mint Gyurcsány Ferencét? Látszódik-e az örök bal-jobb ellentét a wikipédisták szerkesztési habitusai alapján?

halozat_nodefontsize_edits_nodeelsize_views_partycolor_shape_partypeople.png

Az első ábrán magyar politikusok és pártok hivatalos Wikipédia oldalai láthatóak. Két oldal akkor van összekötve, ha szignifikánsan nagy a közös szerkesztők száma, az élvastagság a közös szerkesztők száma szerint vastagodik. A pontok mérete a napi egyedi látogatók számát, a feliaratok mérete a szerkesztések számát mutatja. A pontok színe a párthovatartozást, az alak a pártokat (négyzet), illetve a politikusokat (kör) különbözteti meg.

A hálózat ránézésre kissé ellentmond várakozásinknak, de amennyiben belegondolunk a Wikipédia működésébe, logikussá válik a struktúra. A hálózat közepén erős kapcsolatokkal összekötve baloldali politikusok helyezkednek el, nekik nagy mértékben azonos a szerkesztőtáboruk. Közülük Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos oldalát szerkesztették a legtöbben. Érdekes, hogy Orbán Viktor nincs benne ebben a klaszterben, neki inkább egyedi, de roppant aktív szerkesztőtábora van. Oldalmegtekintések számát tekintve Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor állnak a dobogón. Szintén meglepő, hogy sem Orbán Viktor, sem Vona Gábor oldala nincs összeköttetésben a pártjáéval, mindkét oldal csak más politikusokhoz kapcsolódik, gyengén.

Ennek a meglepő szerkezetnek az oka a Wikipédia működésében kereshető: „a Wikipédiát világszerte több ezer önkéntes tudós, érdeklődő, diák és általában értelmes ember írja, akik rábukkantak a hálón, és látván, mi folyik itt, s milyen könnyű cikket készíteni, úgy döntöttek, tudásuk egy részét közkinccsé teszik. E résztvevők a wikipédisták.” Mivel a Wikipédia nem esett még teljesen a politikai marketing áldozatául, ezért hihetünk abban, hogy az aktív magyar Wikipédia szerkesztők tábora nem (csak) politikai célok által vezérelve szerkesztette az egyes politikusok és partook oldalait, ezért nem látszik a hagyományos bal-jobb törésvonal.

A pártok elhelyezkedése azért már jobban hasonlít a Facebookon látott struktúrákhoz, a Jobbik perifériálisan helyezkedik el, egyedül a KDNP-hez kapcsolódik, átlagon felüli szerkesztési gyakorisággal, mely a párt fiatalok általi támogatottságával és az online térbeli kiemelkedő aktivitásával magyarázható. A Jobbik oldala a legtöbbet látogatott oldal a pártok között. Meglepő  a KDNP viszonylag magas szerkesztési aránya, valamint  Fidesz relatíve alacsony látogatottsága. A felhasználók egyértelműen a politikusokra keresnek rá inkább, mintsem a pártokra. A hálózat jobbolalán látható a baloldali ellenzék – MSZP, 4K, DK, Milla –, közülük egyértelműen az MSZP emelkedik ki, mind látogatottságban, mind szerkesztési aktivitásban. Érdekes, hogy az Együtt 2014 és a Szolidaritás már a hálózat másik részén található, és nincs közöttük kapcsolat.

Úgy tűnik, a Wikipédia szerkesztők jóval elhivatottabbak annál, mintsem politikai nézeteik felülírják szerkesztési szokásaikat, bár a pártok esetén érzékelhető némi megosztottság. A fenti hálózat a 2007 óta keletkezett összes látogatottsági és szerkesztési adatot magába foglalja, ám nyilván nem elhanyagolható az időbeni dinamika. Következő cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy milyen gyorsan reagál a hazai internetes közönség az aktuálpolitikai eseményekre a látogatottsági adatok alapján.

 VO

27 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://network.blog.hu/api/trackback/id/tr985569659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Wikipédiának nyílt levél 2013.10.16. 10:59:33

  Nyílt levél a magyar wikipédiát leigázó és uralma alatt tartó hitkomisszároknak! Akik a világnézeti szócikkeknél teológiai lexikon, katolikus agitációs propaganda és történelem hamisítás szintjére züllesztették a valóságot. Valódi IGe vagyok...

Trackback: A Wikipedia tiszteletben tartja és betartja a jogegyenlőség elvét? 2013.10.16. 10:58:34

Ahol nem tartják tiszteletben a jogegyenlőség elvét ott diktatúra van. A magyar Wikipédia nem szabad, hanem egy sajátságos hitkomisszári diktatúra. A Wikipédia Felszabadítási Mozgalom írása: Feltettem szavazásra egy alapkérdést a wikipédián és nem ...

Trackback: Wikipédia User:IGe -A tudománynak, így a lexikonoknak sem feladata hazudni , csusztatásokat végezni, vagy embereket tévedésben hagyni, mert egyesek megsértődhetnek. 2013.10.16. 10:57:50

Buddhista kert. Hollandia 2005 - a világ kertjei   // A Wikipédia tiszteletben tartja és betartja a jogegyenlőség elvét? Igen? Nem? A Magyar Köztársaság Alkotmánya, az Amerikai Eggyesült Államok Alkotmánya, továbbá a...

Trackback: Wikipédia hiszekegy 2013.10.16. 08:55:02

Amikor a "szabad" Magyar Wikipediára mentem szerkeszteni, akkor már két éve működött. Minden pápának volt kistufingorozott szócikke, de valahogy a "Tudomány" szócikk addig senkinek nem hiányzott.   Így hát nincs azon mit csodálkozni, ha egy eg...

Trackback: A Wikipedia nem vállal felelőséget az információk valódiságáért! 2013.10.16. 08:54:14

"Ne alapozz egyedül csak a Wikipediában található információra! Külső ellenőrzés minden esetben javasolt!" A Wikipedia Felszabadítási Mozgalom javasolt írása:     "Kedves wikipédista társaim! Kilenc hónap alatt össze lehet hozni, és meg...

Trackback: "a trollokat el kell pusztítani"..."a trollokat ki kell irtani"...Hitler is igy kezdte 2013.10.16. 08:53:15

Eretnek, kulák, osztályellenség, sárga csillagos... A magyar Wikipedián a "Troll" a kirekesztés kifejezése és jele. Minden demagóg zárt közösségnek, így a Wikipediát kisajátító klikknek, akiket én hitkomisszároknak neveztem el, szüksége van kirekesz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.16. 08:29:40

A magyar Wikipédia egy nyilasfészek és szarhalmaz.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 09:03:56

Wikipédia Hiszekegy

„Hiszek egy Istenben, a mindenható Jimbo Wales-ben, ki teremtette a wikipediát.

Hiszek , Isten egyszülött fiaiban, az adminisztrátorokban, a mi urainkban, kik fogantattak Szent Irányelvekből, kik ülnek Jimbo Wales jobbján, onnan lészenek eljövendõ ítélni a szerkesztőket.

Hiszek Szent Irányelvekben.

Hiszek egy wikipédia közösséget, az adminisztrátorok egyességét, bűneinknek bocsánatát, szócikkeink feltámadását és az örök virtuális dicsőséget. Ámen.”

Mi adminisztrátorunk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a wikipédiaban is, mindennapi szócikkünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek; És ne vígy minket háromszori visszaállítás kísértésebe, de szabadíts meg minket IGe-től és Mathtól. Mert tiéd a wikipédia és a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen!”

Math 2005. június 21., 13:15

Mészáros Laci 2013.10.16. 09:20:34

Szerintem rém kevés olyan ember van, aki olyan mértékben elhivatottan politológus, hogy kövesse mind Orbán mind (például) Gyurcsány életét és ennek megfelelően frissítse mindkettejük oldalait.

Ennél még az is gyakoribb lehet, hogy valaki mondjuk Orbán-szimpatizáns, de azért a wikipédia elveit betartva szerkeszti Orbán oldalát.

Baloldali érték 2013.10.16. 10:22:30

A magyar wikipédia túl szűk közösség ahhoz, hogy bármilyen következtetést le lehessen vonni a szerkesztési szokásokból. Egy szócikket általában egy ember visz, kivételesen ritka az olyan hogy egy cikkre több ténylegesen hozzáértő, valóban aktív szerkesztő is jusson akik konstruktívan együtt tudják szerkeszteni.

A recept nagyjából annyi, hogy valaki egyszer felbővít egy cikket aztán úgy marad, továbbiakban csak hangyázás folyik (linkek gyártása, frissítése, formázgatás), de ha az eredti szerző ránéz 1-2 év múlva akkor is nagyjából ugyanaz van ott, mert nincs más aki érdemben javítaná-bővíteni. Tartalmi tévedések is sokáig túlélhetik, ahogy átmegy tizen-huszon szerkesztésen a cikk, de mindenki csak a formát nézi.

vladimir964 2013.10.16. 10:48:28

A wikipédiára való hivatkozásokat egyetlen tudományos értekezésben sem fogadják el még csak informatívnak sem, pontosan az adatok és források megbízhatóságának, továbbá a szerzők szakmai hozzáértésének ellenőrizhetetlensége okán.
Parasztvakításnak viszont nagyon jó.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 10:53:37

@vladimir964:

Pontosan. Sőt a csalásokat támogatják. Ezt is a botrány kirobbanása előtt már évekkel jeleztem. Erre kitiltottak, a csaló meg ott maradt. Addig, ameddig már nem volt tovább védhető.

Több mint ötezer szócikket kellett törölni a magyar Wikipédiából

www.origo.hu/techbazis/20110106-tobb-mint-otezer-szocikket-kellett-torolni-a-magyar-wikipediarol-plagium.html

Egy rakás kis szar akarnok és hibban magához ragadta ott a hatalmat és ezért az egész behalt.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 10:55:42

Hat év kellett Data Destroyer azaz Deák József használt könyvárus lebukásához.

Most is tele vannak csalókkal, akik nem segítik, hanem gátolják a hiteles információkat.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 11:00:44

Wikipédiának nyílt levél
2013.10.16. 10:59 IGe

Nyílt levél a magyar wikipédiát leigázó és uralma alatt tartó hitkomisszároknak! Akik a világnézeti szócikkeknél teológiai lexikon, katolikus agitációs propaganda és történelem hamisítás szintjére züllesztették a valóságot.

Valódi IGe vagyok, tehát Iván Gábor elemér és nem a Data Destroyer - béna Opus Dei ügynök - félék által keltett kavar-klónok, meg zoknibábok. Valódi szócikkeket írtam, saját kútfőből és nem tömegesen bemásoltam, mint a többszörös wikipédai szorgalmi díjjal kitüntetett és előléptetett hitelvtárs. Rendben van, hogy a Magyar Wikipédia tele van judeo-keresztény ZombiJézus imádó hitkomisszárokkal és én ezért oda semmit sem írhatok, még olyat sem, amely egyértelmű tény, és személyem és pozicióm a legfőbb forrás. De ... Valamelyik szerencsétlen ott szégyellje már el magát, és a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája szócikket aktualizálja. Mert a szervezet újra indul és ez tény. A hel.hu -n is olvasható.

Üdv: IGe

vilagnezet.blog.hu/2013/10/16/wikipedianak_nyilt_level

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2013.10.16. 11:02:01

Összegezve A Wikipédia saját állítása szerint egy semleges, független, objektív és általános lexikon, melyet bárki szerkeszthet. Saját állítása szerint. A cikkek a közzététel után a köz tulajdonává lesznek, és a lexikon a köz hasznát, valamint a tudás rendezett összegyűjtését szolgálja. Valójában azonban a Wikipédia a legkevésbé sem objektív, ennek következtében egy részrehajló, manipulatív, értelemszerűen dezinformációkat közlő oldal, amelyet a tudás egyik forrásaként használnak a laikus internetezők. Ennek oka, hogy a Wikipédiát birtokba vette egy szűk, de tetten érhető kisebbségi szerkesztő réteg, akik gyakorlatilag saját kis diktatúrájukat építették ki azon a honlapon, amit ezrek olvasnak Magyarországon naponta. Az átlag tudású, felületesen informált, esetleg könnyen megvezethető emberekre nézve pedig mindez nemhogy informális jellegű, de egyenesen káros lehet. Természetesen mindez nem vonatkozik a Wikipédia mindegyik szócikkére, befolyásoló mivolta azonban a fenti példák - és a be nem mutatott, ám a szerkesztői oldalakon és vitalapokon rövid kutatás után fellelhető esetek - fényében tagadhatatlan, „szabad” titulusa „független” mivolta pedig szimplán az önjelöltségnek köszönhető, ami egyebet sem takar, hangzatos és megnyerő marketing lózungnál. Sajnálatos, hogy ezen szavak valódi tartalma lassan kivész és a „cenzúrázott”, „dezinformatív”, „hiteltelen” és „hazug” jelzőkké fognak metamorfizálódni. forrás: Pogány Árpád

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 11:12:05

Érdemes lenne megnézni azt is, hogy melyik lapokon és kiknek a részvételével zajlottak szerkesztőségi háborúk, sok visszaállítással. Ilyen politikai cikkeknél gyakori a vandalizmus és az adminok is jelenthetik a közös kapcsot a cikkek között.

Látom, a magyar Wikipédia elsőként kitiltott trollja (IGE) még itt is minden eszközzel támadja az oldalt...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 11:21:04

@TanBá: Sokaknak szúrja a szemét a Wikipédia egyik alapelve, hogy az állításokat forrással kell alátámasztani és a saját blog nem igazán tekinthető forrásnak.

Vicces maroknyi szerkesztőre hivatkozni, amikor a magyar változatnál 36 admin van és már 11 ezer felett van azok száma, akik legalább 10 szócikket szerkesztettek.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 11:22:57

@Online Távmunkás:

Hülye vagy l-es, leülhetsz!

Azt sem tudod mi az troll szó jelentése, jelentései. Nem illik rám, nem vagyok és sohasem voltam Troll. nagyon fontos szócikkeket hoztam létre a wikipédián IGe-ként és sok más szerkesztői néven is. IGe-ként itt van néhány:

Általam indított néhány jellemző és fontos szócikk

Tudomány - Ez a szócikk senkinek sem hiányzott kb. 2 évig. Nem fura? :-)
Vallástudomány - Ez valódi tudomány és nem áltudomány, mint a teológia
Definíció - Fontos, mert sokan még a definíció definíciójával sincsenek tisztában
Ateizmus - Kavar a fejekben a köbön. Ez egy legalább 2300-2500 éves világnézet, tehát régebbi mint a kereszténység
Egyház - Hát nem egy van belőle, akárcsak Istenből, hanem jó sok
Bejegyzett egyházak Magyarországon -Na ugye, már csak hazánkban mennyi is van belőlük
A szórakoztató biblia - Hát bibliából sem csak egy van. + Néger biblia, Paraszt biblia (könyv)
A da Vinci-kód - Egy jelentős fricska a butaság vámszedőinek még akkor is, ha csak egy krimi (könyv)
Létezés - Huhhhh itt vannak még kavarok a fejekben
Vallási paródiák - A bölcs és a biztos nem fél a kinevetéstől
Valláskritika- Nem egyházgyalázás, nem vallásellenesség, hanem megérdemelt jogos cikizés.
Vallásüldözés - Hát sokan azt hiszik, hogy napjainkban már nincs ilyen, pedig van. Pölö itt is üldözik a P-DOX vallást
Ontológiai istenérv - A logikátlant logikásítani? Hát nem jött össze:-) Ebből lett Canterbury Anzelm istenérve
Inkvizíció - Csunya emberiség elleni büntett, amit nem szabad elfelejteni sohasem
Pacifizmus - Ezt valahogyan sohasem sikerült betartani a szeretet mimelőinek
Kettős mérce - a jelenlegi világunk legfőbb baja, és legfőbb forrása a biblia nevű mítoszkönyv Gerenda díj
Mithrász - Jézus alakját főként róla koppintották
Anarchizmus -Itt a Wikipédián, anarchizmusnak kellene lenni az alapítók szándékai szerint
Eltűnt istenek nyomában - Az utolsó természetfölötti illúzió? (könyv)
Szekularizáció -Egy vallás, vagy egy egyház ne uralkodjon az egész társadalmon!!!
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége- destruktív szekta politikai minősítéssel próbálták elnyomni őket
Önálló egyéniség - Van erre alapuló vallás is és nem csak a vakhitre.
A Leleplezett Vatikán - A "Vatikán Rt." és "haramia állam" politikai és pénzügyi üzelmeinek leírása (könyv)
Vatikáni szerződés -hát ezt találták ki a 10-ed helyett, amit eléggé régen megszüntettek
Lojalítás - a tulzott lojatítás klikkesedést és veszélyt jelent, de van egészséges mértéke is
Dominancia -azaz "Janinak lenni" törekvés.
Szvasztika- minden diktatúra, a hitleri, a katolikus, a sztálini átvesz ősi szokásokat és jelképeket, majd átértelmezi őket
Diszkrimináció -például, ami itt is megfigyelhető, azokkal szemben, akik nem szerkesztőbbek
Kategória:Szabadgondolkodás és ateizmus - egy ilyen rendező elvnek is szükséges lennie -a hitkomisszár támadások miatt itt
Woody Allen-nagyon bölcs mondásai vannak és vállani tudta lelki betegségeit is, a vallásos emberekkel ellentétben
gerenda -nem csak sporteszköz, néhány szerkesztőbb szemében is megtalálható
Tolerancia -konfliktustűrő képesség, a jogegyenlőség elfogadása, az erőszak elutasítása együttesen

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 11:28:09

@Online Távmunkás:

Te vagy vicces, mert a magyar wikipédia piramiseleven épül fel vezetőségileg. A régi bandatagok szavazhatnak be új bandatagot.

Ez ám a demokrácia csúcsa :-) !!!!

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 11:32:08

@Online Távmunkás:

Ja és források tekintetében sincs igazad. Mert azzal is csak visszaélnek. A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája szócikk esetén én magam és személyem az egyik legfőbb forrás. Meg még rajtam kívül néhány ember:

"
c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István. "

www.c3.hu/~farkashe/hel/ny041113.html

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 12:06:37

@Iván Gábor IGe: Az nem troll, aki minden nap új néven regisztrál és rongálja a szócikkeket? Mert te ilyeneket csináltál...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 12:07:48

@Iván Gábor IGe: Ismersz olyan demokráciát ahol nincs semmilyen feltételhez kötve a szavazás? Mert én csak olyanról hallottam, ahol állampolgárság, bizonyos életkor, esetleg lakóhely van előírva...

panelburzsuj 2013.10.16. 12:12:11

@Online Távmunkás:
Inkább hasonlított az a jelenetsorozat a Rózsaszín Párduc meg a komor kis zsandár fogócskájára...

A Wikipédia remek játék - éppezért a véresen komolyan vételénél nagyobb hibát nem lehet elkövetni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 12:13:26

@Iván Gábor IGe: A Woody Allen cikkre nagyon büszke lehetsz, írtál 3 sort teli helyesírási hibákkal és bemásoltad a filmjeit. Érdemes lenne megnézni, milyen most a cikk és elgondolkozni rajta, melyiknek van értéke...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 12:24:21

@panelburzsuj: Egy ideig arra hasonlított, de begőzölt és az addigi szerkesztési háborúk helyett elkezdett a cikkekbe beletörölni, hülyeségeket írni, amivel sok ember munkáját tönkretette.

Én egyébként az utóbbi 1-2 évben már csak akkor szerkesztem a Wikipédiát, ha valamire rákeresek és elütést találok.

panelburzsuj 2013.10.16. 12:34:07

@Online Távmunkás:
Egyszer az élwetben próbáld meg véggigondolni, hogy Wikipédia megálmodott funkcióját a csibészkedve kihúzgált értelmes mondatok, vagy a fölfuvalkodottan betuszkolt ostobaságok teszik-e véglegesen tönkre.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.16. 14:21:20

@panelburzsuj: Olvasd végig IGe tevékenységét és a szócikkektől elvonatkoztatva gondold végig, hogy az ilyen hangnemért mennyi fórumról vagy blogról tiltották volna ki (kivéve a politikai fórumokat), nem is beszélve az IRL adatok nyilvánosságra hozásáról és a Wikipédia szabályainak megszegéséről.

panelburzsuj 2013.10.16. 14:44:30

@Online Távmunkás:
Nekem nem kell bemutatnod se a sztorit, se IGe, math, violazoli, Nyenyec, Data Destroyer és egyéb jeles wikipédistákat, se magát a magyar Wikipédiát - pontosan tudom, mi hogyan zajlott.

Hogy IGe fanatizmusa a wikifanatizmussal nem fér össze, az napnál világosabb, és ebből az is, hogy az "győz", akinél több gomb van.

De ez csak mellékzsál: a vandálkergetés mellett a kérdésemre is lesz szuflád? :)

lüke 2013.10.16. 15:10:05

hmmm
a pol. wiki talán még sokkal gyengébb ,a többinél
némely! magyar vonatkozású bövebb infot tartalmaz ,mint az angol, német vagy francia,
de a többi lényegesen adathiányos,
egyszerü: kattints rá s olvasd át,
pl a német irodalmi adatok sokkal alaposabbak
vagy pl. nézzétek meg John Irving angol nyelvü wikijét

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 16:06:12

@Online Távmunkás:

A nekem tulajdonított zoknibákok töredéke csak az enyém, a többi az ottani klikk paranoiája. Ezt is csak akkor kezdtem el, amikor láttam, hogy akik ott vannak menthetetlen hülyék. Tehát akkor elkezdtem őket ugratni:

Igazi MÉM és mozgalom lettem a Magyar Wikipédián. Sok követővel. Persze ehhez az kellett, hogy bíztam benne, hogy az ottani bracs nagyon primitív. Bejött:
hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:IGe_zoknib%C3%A1bjai

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 16:14:16

@panelburzsuj:

Ja csak ők voltak az igazi vandálok és nem én. Az idő engem igazolt. Egyébként a sok szócikket nyitottam utána is. Azaz az ÖRÖKRE KITILTÁSOM után is. Egely György, vagy Tóta W. Árpád szócikkek és még egy rakás hozzám köthető. Most is azt csinálnák, amit csak kedvem tartaná ott, (csak egy IP gererátor program kell hozzá)de az egész nem érdekel már, mert egy BUKOTT elképzelés.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2013.10.16. 16:17:17

Az mindent elárul a magyar wikipédiáról, hogy két évvel a működése megkezdése után még nem volt TUDOMÁNY szócikke.

A pápák önéletrajza viszont vatikáni marketing szerint ki volt építve.

LEXIKON nem egyenlő TEOLÓGIAI SZÓGYŰJTEMÉNNYEL

Laszlovszky András 2013.10.18. 09:22:55

Hű de összegyűltek itt a paranoiások, akiknek valami sértődésük van a wikire és ezért mindenhol csak a szar folyik a billentyűzetükből. Ti beszéltek primitívségről? Ezzel a sóderrel, amit itt löktök?

Online Távmunkás kollégának minden hozzászólására +1. Az összes többi csak köpködés.

Ami meg a cikket illeti, aminek a kommentjében vagyunk elvileg, végre egy objektív (értsd nem IGe-féle) megközelítés. A wiki közössége valóban nem szereti a politikai propagandát és nem is ad helyt neki. Többek közt az elsőként kommentelő Maxwal se értette ezt meg, ezért nyilas neki mindenki, aki nem ért/értett vele egyet.
süti beállítások módosítása